lunes, 26 de enero de 2009

Aprendre a mirar més enllà de la imatge...



Aquest fragment de la pel•lícula del “Mickey Mouse” a primera vista sembla que té unes escenes normals i sense cap tipus de missatge ocult, potser ens pensem que com són per infants no tenen un argument molt profund, però només hem d’analitzar aquest fragment per adonar-nos de la quantitat de missatges ocults que ens mostra l’autor.

- Anàlisi del fragment:

En primer lloc, Pluto escolta plorar, aleshores segueix el so i s’adona de qui n’hi ha una bossa lligada a una planxa, en aquest fet es dona a entendre que ho ha fet una dona.

En segon lloc, de la bossa surt un gat, en aquest cas es mostra com una naixement d’un nadó; el germà petit d’en Pluto. A aquest, no li agrada aquest fet i mostra gelosia.

En tercer lloc, es mostra com imita el germà petit al germà gran, fet que es sembla a la realitat.

En quart lloc, l’arribada del petit, fa que el pare (Mickey) estigui més atent per aquest i deixi una mica de costat al Pluto, fins el punt de posar-hi l’aliment al petit en el plat del gran.

En cinquè lloc, hi ha un moment del fragment on en Mickey senyala a l’espectador amb un guant blanc, fet que es sembla en el moment que “El tio Sam” va fer l’anunci de “alístate”.

En sisè lloc, l’única dona que surt al fragment és el peix, a la que li pregunten qui ha estat el culpable del fet, com si no pogués guardar un secret.

En setè lloc, quan es mostren les consciències del Pluto (l’angelet i el dimoni), l’angelet acaba eliminant al dimoni amb la violència, fet que està justificat degut a que la empren amb el personatge dolent.

Per últim, el germà petit (el gat) es guanya l’estima del germà gran (Pluto).

Amb aquest anàlisi hem pogut comprovar els missatges ocults que poden tenir les pel•lícules infantils. És important saber fer una lectura d’aquests, per tal de poder decidir el que volem i sobretot el que no volem que vegin els nostres infants.

No hay comentarios: